Ontvoeringsbericht was een misverstand

Lelystad 8 september 2017
Scholen en ouders in Lelystad zijn ten onrechte gewaarschuwd om attent te zijn na een incident op het schoolplein van basisschool De Lepelaar in de wijk Kempenaar. In het bericht dat wordt rondgestuurd staat dat daar donderdagmiddag een jong kind korte tijd was ontvoerd. Het bericht was gedeeld door de school om mensen alert te maken. Dit gebeurde na overleg met de politie, maar beide partijen spreken nu tegen dat er sprake was van een ontvoering.

Op de vlucht
Donderdagmiddag was er een muzikale viering op het schoolplein. De kinderen van de school zongen voor ouders en belangstellenden. Eén bezoeker merkte na afloop dat ze haar kind kwijt was. Bij het zoeken hoorde de moeder haar kind in de omgeving van de school bij het Bultpark hard schreeuwen. In de waarschuwing staat dat het kind zou zijn meegesleurd door een vrouw met Zuidoost-Europees uiterlijk. En dat de vrouw op de vlucht sloeg toen de moeder in de buurt kwam.

Te goeder trouw
Volgens de politie is het verhaal door een misverstand ontstaan. Het kind huilde en is door omstanders die te goeder trouw waren gevonden. De Poolse moeder heeft het waarschijnlijk in de paniek niet goed begrepen. "Wat begrijpelijk is als je je kind kwijt bent", aldus een woordvoerder van de politie, die verder verklaart dat nergens uit blijkt dat het kind is ontvoerd of meegesleurd.

Aangifte
Volgens de schooldirecteur gaat het verhaal zelfs nog verder en zou de vrouw haar kind uit het oog hebben verloren. "Ze was bang om daarvoor op d'r sodemieter te krijgen". En toen heeft ze zelfs aangifte gedaan. Een getuige meldde zich vrijdagmiddag om het verhaal van de vrouw te ontkrachten. De school gaat een nieuwe brief opstellen voor de ouders. "Shit natuurlijk, maar dat moet wel." Het is niet bekend of de actie van vrouw gevolgen voor haar heeft.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer