Ouders in actie voor dolfijntherapie zoontje Liam

Lelystad 10 september 2017
Sergej en Marielle Veltman uit Lelystad zamelen geld in voor een speciale dolfijntherapie voor hun zoontje Liam. Het jongetje van 4,5 is geboren in China en drie jaar geleden geadopteerd. Het stel wist dat hij een oogafwijking had maar er bleek veel meer aan de hand te zijn. Praten doet Liam niet of nauwelijks en contact maken is lastig. Een diagnose is er na vele onderzoeken niet gekomen. Gedacht wordt aan autisme maar dat is nog niet vast te stellen.

Dolfijntherapie
Volgens Sergej en Marielle is er in Nederland nu geen behandeling voor Liam. Ze hebben hun hoop gevestigd op een therapie met dolfijnen in Curaçao. Het contact met de dieren doet soms wonderen volgens de ouders. "Liam is de eerste negentien maanden van zijn leven in het kindertehuis verwaarloosd", zegt Sergej. "Daardoor heeft hij een spreekwoordelijke muur om zich heen gebouwd. We hopen dat die iets afbrokkelt en Liam sprongen kan maken in zijn ontwikkeling."

Zelf geen geld
De behandeling en het verblijf kosten 15.000 euro, dat wordt niet vergoed. Zelf betalen lukt het gezin niet. "Adopteren kost heel veel geld, wij hebben geld moeten lenen bij de bank. Dat moeten we eerst afbetalen en dan moeten we nog gaan sparen. Voordat we het misschien bij elkaar hebben is Liam al tien en we willen nu met hem aan de slag. Dat verdient hij." Daarom is er een website gemaakt om het geld bij elkaar te krijgen: www.onskindjevanver.nl 
De ouders hopen in april het benodigde bedrag te hebben om naar Curaçao af te reizen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer