Oostvaardersplassen favoriet onder Flevolanders

FLEVOLAND • Wo 13 september 2017 | 6:25 • Woensdag 13 september 2017 | 6:25
De Oostvaardersplassen is de populairste vrijetijdsbestemming van Flevoland. Op nummer 2 staat de Bataviawerf in Lelystad en op nummer drie Luchtvaart-Themapark Aviodrome, ook uit Lelystad. Dat blijkt uit onderzoek van onder andere de Universiteit van Amsterdam.

In het Vrije Tijd Merkenonderzoek is per provincie onderzocht welke cultuurinstellingen het meeste draagvlak hebben. Inwoners zijn ondervraagd over hun eigen provincie. In totaal deden er 7850 mensen mee aan het onderzoek.

Volgens de onderzoekers is Flevoland cultureel het minst aantrekkelijk. ‘Flevoland moet zich zorgen maken over zijn zwakke cultuurimago. De jongste provincie heeft vooral het imago van een slaapprovincie, die je verlaat om te werken en recreëren. De Oostvaarderplassen is weliswaar een ijzersterk vrijetijdsmerk, maar de provincie heeft ook culturele iconen nodig om een aantrekkelijker imago te krijgen.’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel