Evaluatie: Almere Haven moet op de schop

Almere 14 september 2017
Het centrum van Almere Haven moet de komende jaren grondig worden vernieuwd. Dat advies staat in een evaluatie van de aanpak van de zogenoemde focusgebieden in Almere. Wat er precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Een concreet plan voor het stadsdeel zou volgend jaar moeten worden gemaakt.  

Almere Haven Centrum, de Wierden en de Hoven waren de afgelopen twee jaar focusgebieden van de gemeente. Dat zijn plekken die extra aandacht nodig hebben. Uit de evaluatie blijkt dat bewoners van die verouderde wijken ondanks de extra aandacht minder tevreden zijn over hun woon- en leefklimaat. Ook hebben steeds meer Havenaren last van verloedering van de buurt. 

De wijken in en rond het centrum kampen met vergrijzing en kleine huishoudens vanwege scheidingen en kinderen die uit huis gaan. De gemeente wil meer 'kansrijke' bewoners naar Almere Haven halen en inzetten op een schone en veilige wijk. 

Uniek voor de stad
Voor de gemeente Almere zou het de eerste keer dat een gebied 'vernieuwd' wordt, want de stad bouwt vooral nieuwe wijken. De aanpak van Almere Haven zou een voorbeeld kunnen worden voor hoe de stad in de toekomst met verouderde wijken om gaat.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer