Diverse acties voor Sint-Maarten

Flevoland 15 september 2017
Er zijn in onze provincie verschillende acties gestart om geld in te zamelen voor noodhulp aan de eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius. De initiatiefnemers sluiten daarbij aan op de landelijke actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma

De 8-jarige Anne-Sofie Tank en de 9-jarige Danique Potter uit Emmeloord zamelen lege flessen in. Ze hebben de hele school opgeroepen om flessen bij hun in te leveren. Na één ochtend zaten ze op bijna 60 lege flessen. Die gaan ze later inleveren om uiteindelijk het geld daarvan te doneren. Ze hopen 100 euro op te halen. 

En ook Emmeloorder en rally navigator Harmen Scholtalbers zamelt geld in voor de Bovenwindse eilanden. Hij gaat met oud-Emmeloorder en radio-dj van NPO Radio 2 Paul Rabbering 50 kilometer fietsen. Dat doen ze vanuit Hilversum. Hij heeft zelf al zo'n 700 euro opgehaald. Verder zijn er ook op andere basisscholen in de provincie flessen ingezameld en koekjes gebakken. 

Donaties van gemeentes
De gemeente Dronten heeft 40.000 euro overgemaakt op giro 5125 voor de Bovenwindse eilanden. De andere gemeentes bespreken volgende week of ze geld gaan doneren. Een woordvoerder van de gemeente Lelystad liet alvast weten dat het college positief staat tegenover een donatie van eveneens 40.000 euro. 
Update: Lelystad heeft op 20 september besloten ook 40.000 euro te doneren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer