Boosheid om slechte organisatie Potato Europe

Emmeloord 15 september 2017
Een klerezooi, een grote modderbende, chaos. Zo kwalificeert een aantal deelnemers de internationale aardappelbeurs Potato Europe in Emmeloord. Vooral bedrijven die hun machines wilden showen op het buitenterrein zijn ontevreden en eisen een betere organisatie. Anders laten ze de volgende keer verstek gaan.

'Niet de eerste keer'
Volgens Jan Jippes van landbouwfabrikant Grimme is het niet de eerste keer dat het mis gaat. "Vier jaar geleden hadden we een vergelijkbare situatie en was het ook slecht georganiseerd. Ook deze keer hebben we  een slecht gevoel aan het evenement overgehouden. Ze hadden betere voorzorgsmaatregelen moeten nemen in verband met de slechte weersverwachting. Dit is uiterst slecht voor het imago van Emmeloord als aardappelhoofdstad."  

'Dit was echt niet goed'
Ook verkoopdirecteur Stefan Dierickx, van machinebouwer AVR uit België, is boos.  "Wij hebben ruim 50.000 euro in dit evenement gestoken en we hebben er eigenlijk niets aan overgehouden. Het was te nat en te modderig. Wij pleiten ervoor dat de volgende keer het evenement eerder in het jaar wordt georganiseerd en dat er betere wegen worden aangelegd. Dit was echt niet goed. We gaan heel kritisch kijken of we de volgende keer weer komen." 

Mensen moesten ook lang wachten om met de pendelbus naar het terrein te worden gebracht. Een aantal bezoekers had ruim een uur nodig.

Suggesties mee in evaluatie
Volgens de organisator DLG Benelux was het weer de grote spelbreker. Paulien Hofijzer van DLG zegt dat er alles aan is gedaan om het terrein alsnog begaanbaar te maken, door rijplaten neer te leggen en zaagsel te strooien. Alle suggesties voor een beter Potato Europe worden volgens haar meegenomen in de evaluatie van het evenement. 

De aardappelbeurs Potato Europe in Emmeloord heeft ondanks de nodige tegenslagen nog 10.000 bezoekers getrokken. De bezoekers kwamen uit 53 verschillende landen. De eerste dag van het internationale evenement moest woensdag worden afgelast vanwege de herfststorm. De tweede beursdag was het druk. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer