Geld voor mountainbike-netwerk

ALMERE • Vr 15 september 2017 | 15:28 • Vrijdag 15 september 2017 | 15:28
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere wil 15.000 euro geven aan de aanleg van een Mountainbike Netwerk. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad.

In de stad is mountainbiken mogelijk op twee routes: in het Kromslootpark en in het Kotterbos. Fiets, Race en Tourclub Almere en Staatsbosbeheer willen graag een gesloten route. Hiervoor zouden de twee bestaande routes verbeterd moeten worden, met elkaar verbonden moeten worden en er zou een nieuwe route door het Almeerderhout moeten komen. Het Mountainbike Netwerk dat hierdoor ontstaat is 60 kilometer lang. 

De totale kosten hiervoor bedragen 100.000 euro. Naast de gemeente Almere, dragen ook onder meer Staatsbosbeheer, Afvalzorg en lokale ondernemers bij. 

Als het netwerk er eenmaal is, wordt het beheer en onderhoud gedaan door vrijwilligers van de Fiets, Race en Tourclub Almere. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel