NVWA houdt glijbaan 't Bun dicht tot aanpassing

Urk 18 september 2017
De interactieve glijbaan van zwembad 't Bun op Urk blijft gesloten totdat de constructie is aangepast. Dat meldt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Zaterdag ging de groene glijbaan dicht na een ongeval eerder die week.

Volgens de gemeente en de NVWA waren er vorig jaar meerdere incidenten met de glijbaan. Een controleur drong toen ook al aan op het aanpassen van de glijbaan, anders zou de attractie haar certificaat verliezen. Omdat de aanpassing is uitgebleven is de glijbaan nu afgekeurd.

De 80 meter lange glijbaan werd vorig jaar februari officieel geopend als onderdeel van de renovatie van zwembad 't Bun. In de glijbaan zitten veel lichten. Iedere gebruiker krijgt andere kleuren te zien.

De Urker Gereformeerde Partij UGP gaat dinsdagavond  tijdens een commissievergadering vragen stellen over de glijbaan. De partij wil onder meer weten of de gemeente de eerdere klachten over de veiligheid serieus heeft genomen. Volgens de UGP zal de sluiting leiden tot minder bezoekers en dus ook tot minder inkomsten.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer