Echtpaar 'te oud' voor asbestlening gemeente

LELYSTAD • Ma 18 september 2017 | 17:18 • Maandag 18 september 2017 | 17:18
​Adri en Nel Schultze uit Lelystad zijn te oud voor een asbestlening. Dat heeft het bejaarde stel te horen gekregen bij de afwijzing van hun aanvraag. De 71-jarige Adri en de 85-jarige Nel wonen in de wijk Jol in een huis met een asbest-dak. Dat moet volgens een rijksbesluit vóór 2024 zijn vervangen. 

De gemeente Lelystad biedt huiseigenaren de mogelijkheid een lening af te sluiten om de sanering van het dak te betalen. Het echtpaar wil graag saneren, maar heeft de benodigde 8.000 euro niet. Nu krijgt het stel dus ook geen lening. De twee zien geen enkele mogelijkheid meer om van het asbest af te komen. Dit gaat volgens Adri en Nel geheid problemen opleveren met de buren. De asbestplaten lopen door over de huizen en verwijderen kan alleen gezamenlijk.

Het echtpaar Schultze hoopt dat de gemeente alsnog met een oplossing komt. Hoeveel Lelystedelingen hetzelfde probleem hebben, is niet bekend. De gemeente wil nog niet reageren. De raad praat dinsdagavond over dit onderwerp.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel