Stopverbod bij kindcentrum Warande

Lelystad 19 september 2017
Een stopverbod voor auto's en vrachtwagens ter hoogte van het kindcentrum Warande in Lelystad moet de verkeersveiligheid verhogen. De gemeente heeft langs de Buizerdweg borden geplaatst waarop het stopverbod staat.

Al lange tijd wordt er gesproken over de verkeerssituatie ter hoogte van de nieuwbouw van het kindcentrum. Naast de multifunctionele ruimte komt er ook een supermarkt en worden er woningen gebouwd. Vrachtwagens met zwaar materiaal rijden af en aan. De angst bestaat dat kinderen van de school bij de oversteekplaats naar de school worden aangereden.

De gemeente heeft na discussies in de gemeenteraad de situatie ter plaatse bekeken en is tot de slotsom gekomen dat de oversteekplaats zelf niet onveilig is. Vrachtwagens die stil staan ter hoogte van de oversteekplaats worden voorbijgereden door andere auto's. Die automobilisten en overstekende mensen missen een goed overzicht. Om aan deze gevaarlijke situatie een eind te maken mag er op dat stuk van de Buizerdweg niet meer gestopt worden.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer