Buitenboys: nog 7.500 euro in kas van benefietwedstrijd

Almere 22 september 2017
Kort geding over ruzie geld benefietwedstrijd
Volgens de kascommissie van voetbalclub SC Buitenboys uit Almere is er toch nog 7500 euro over van de opbrengst van de benefietwedstrijd voor de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen. Dat bleek vrijdag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Lelystad. Buitenboys zei eerder dat het geld helemaal op was.

Twee zoons van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere eisen voor de rechtbank in Lelystad ruim 21.000 euro van de club.  

Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd bij Buitenboys mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. In 2013 werd er een benefietwedstrijd georganiseerd door Buitenboys voor de nabestaanden van Nieuwenhuizen. 

Ruzie
Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst van de benefietwedstrijd. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld; de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen. De rest zou later worden overgemaakt, en dat eist de familie nu ook.
De advocaat van SC Buitenboys zei voor de rechtbank dat hij afgelopen dinsdag nog een poging heeft gedaan tot bemiddeling. De familie heeft daar niet op gereageerd. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer