Asielzoekerscentra openen de deuren

Flevoland 23 september 2017
Belangstellenden konden zaterdag op bezoek bij verschillende asielzoekerscentra in Flevoland. Het publiek kon zo een indruk krijgen van het dagelijkse leven op een azc. Rond 14.45 uur waren er al in totaal meer dan 1.000 bezoekers geweest.

De open dag bij het asielzoekerscentrum in Dronten stond in het teken van ontmoeting. Publiek kon een kijkje nemen in de opengestelde bungalows en in gesprek gaan met de bewoners. Daarnaast waren er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals haarvlechten, henna tatoeages zetten en gedichten maken. Ook werd een film vertoond over het wonen en werken op het azc. Halverwege de middag waren daar al ruim 500 bezoekers geweest.

De open dagen zijn een initiatief van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het ministerie van Veiligheid en Justitie en Vluchtelingenwerk Nederland. Vorig jaar trokken de open dagen ruim 40.000 bezoekers. In Flevoland deden het azc in Dronten, Almere en Zeewolde mee. Het azc in Luttelgeest kon niet meedoen door werkzaamheden op de locatie. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer