"Illegaal doden ganzen strenger bestraffen"

Flevoland 24 september 2017
De Partij voor de Dieren in Flevoland vindt dat Faunabeheer strenger moet worden aangepakt voor het illegaal doden van 82 grauwe ganzen. De Omgevingsdienst tikte de jagers onlangs op de vingers, omdat Faunabeheer de vogels vorig jaar zonder geldige ontheffing zou hebben laten afschieten.

PvdD: illegaal doden dieren is een misdrijf
De Partij voor de Dieren wijst de provincie erop dat het illegaal doden van dieren een misdrijf is, waarop een maximale geldboete van 82.000 euro of zes jaar gevangenisstraf kan staan. De dierenpartij denkt dat Faunabeheer mogelijk weer grote aantallen dieren gaat afschieten. De PvdD vindt daarom dat de provincie met een dwangsom moet dreigen. Mocht Faunabeheer opnieuw in de fout gaan, dan kan die dwangsom daadwerkelijk worden opgelegd.

Interpreteren ontheffingen
De partij plaatst ook vraagtekens bij de deskundigheid van de Omgevingsdienst, omdat die ontheffingen niet juist zou interpreteren. Verder vindt de Partij voor de Dieren dat de provincie de ontheffingen en de datums waarop deze geldig zijn, duidelijker op de website moet publiceren en actueel moet houden.

bijlagen:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer