Monteurs lichtgewond bij brand in windmolen

Zeewolde 27 september 2017
De rook was van verre te zien
Molen helemaal uitgebrand
Monteurs raakten gewond  aan hun hand
Twee monteurs zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een brand in een windmolen aan het Lepelaarpad in Zeewolde. De mannen liepen verwondingen op aan hun handen, maar zijn veilig beneden gekomen. Woordvoerder Geertjan Veenstra van de brandweer meldt dat ze zijn onderzocht door ambulancepersoneel omdat ze ook rook hebben ingeademd. 

Het vuur was rond 16.00 uur uitgewoed. Een ooggetuige hoorde kort na het middaguur een enorme knal en zag vervolgens vlammen uit de 70 meter hoge windmolen komen. De omgeving van de windmolen werd afgezet omdat er rekening mee werd gehouden dat de wieken zouden afbreken. Volgens de brandweer was er ook een kans dat de hele molen zou omvallen.

Brandweer Flevoland kon niets doen
De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse, maar moest de molen opgeven. Volgens Veenstra is het lastig een brand te blussen op een dergelijke hoogte. Met het materieel zou dat wel kunnen, maar het gevaar voor de brandweerlieden door neervallend puin of een afbrekende wiek was te groot. De brandweerlieden bleven op een veilige afstand van 105 meter van de molen.

De brandweer moest daarom de molen laten uitbranden. Rond 16.00 uur was het vuur uit. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer