"Vijfhoek verdient antwoord op vergunningaanvraag"

Almere 28 september 2017
Recyclebedrijf Vijfhoek verdient een antwoord op de vraag of het een nieuwe betoncentrale in Almere mag bouwen. Dat zei wethouder Frits Huis donderdagavond tijdens de politieke markt. De vergunningaanvraag voor het bouwen van een betoncentrale was op de agenda gezet door GroenLinks, de SP, de PvdA en Leefbaar Almere. Die partijen willen weten of de aanvraag voor de betoncentrale en de aangekondigde vergunningaanvraag voor een overslaghaven bij de Blocq van Kuffeler met elkaar samenhangen. 

"Overslag noodzakelijk voor Vijfhoek"
Vijfhoek wil een betoncentrale bouwen op industrieterrein de Vaart. De bouw is niet toegestaan volgens het huidige bestemmingsplan. Daarom moet de gemeenteraad een verklaring van geen bezwaar afgeven.
Het college van burgemeester en wethouders schreef aan de gemeenteraad dat een overslagkade noodzakelijk is voor de verdere ontwikkeling van Vijfhoek. Diverse partijen willen daarom weten of bij een 'ja' voor de betoncentrale automatisch ook een 'ja' voor de overslagkade volgt. Een meerderheid van de gemeenteraad is namelijk tegen de komst van die overslag.

Volgende week praat de raad verder
Wethouder Huis herhaalde donderdagavond het standpunt van het college dat de twee vergunningaanvragen los van elkaar staan. "De belangen van Vijfhoek moeten worden meegewogen", aldus Huis. De wethouder vindt dat het bedrijf een antwoord verdient en dat de procedure niet vertraagd moet worden. Hij zei dit na een verzoek van enkele raadsleden om meer tijd voor de bestudering van de vergunning. Ze krijgen daar in ieder geval een extra week voor, want door tijdgebrek is het onderwerp doorgeschoven naar de raadsvergadering van 5 oktober. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer