Studenten helpen bij training hulphonden

DRONTEN • Ma 2 oktober 2017 | 17:18 • Maandag 2 oktober 2017 | 17:18
De Aeres Hogeschool in Dronten gaat helpen bij het opleiden van hulphonden. Vier dieren van de Hulphond Nederland wonen sinds kort in een huis met de studenten Diergezondheid en Management. De verzorging van de dieren is opgenomen in het lesprogramma van deze studenten.

Hulphond Nederland is met Aeres in zee gegaan, omdat de overstap van het oorspronkelijke gastgezin naar een opleidingskennel voor jonge dieren soms te groot blijkt te zijn. Door het verblijf bij de studenten verloopt deze overgang wat geleidelijker. 

Trainer
Tijdens hun verblijf bij de studenten kunnen de honden geleidelijk wennen aan alledaagse activiteiten als boodschappen doen en naar school gaan. Eens per week komt er een trainer om het dier voor te bereiden op zijn toekomstige taak als hulphond.

Weekend
Als de studenten in het weekend naar huis gaan, moet een van hen achterblijven om voor de dieren te zorgen. De studenten mogen de hond eventueel ook mee naar huis nemen. 

De eerste vier honden blijven tot februari in de Dronter studentenwoning. Daarna komt een volgende lichting. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel