Inventarisatie wensen Havenaren voor De Dubbeldekker

Almere 4 oktober 2017
Ruim 60 buurtbewoners van de wijk De Marken in Almere Haven hebben woensdagavond de gemeente laten weten wat zij graag zien verrijzen op de plek van de voormalige basisschool De Dubbeldekker.

De Havenaren willen geen hoog seniorencomplex, maar een groene, ruim opgezette plek met kleinschalige laagbouw, voldoende parkeergelegenheid en een buurtfunctie. De omwonenden waren uitgenodigd door de gemeente Almere om hun wensen aan te geven. De gemeente wil op die locatie een wooncoöperatie starten voor senioren, met 20 tot 30 appartementen.

De buurt is hier op tegen uit angst voor parkeeroverlast, het verdwijnen van groen en een minder prettig uitzicht. 

Voorkeuren aangeven
De buurtbewoners konden in kleine groepjes hun voorkeur aangeven voor een aantal bouwvarianten met laag- en hoogbouw, groenvoorzieningen en parkeren. Ook wilde de gemeente graag weten welke zaken de Havenaren nu waarderen in hun wijk en wat er beter zou kunnen.

De gemeente belooft de wensen van de buurt mee te nemen bij de beslissing over de plannen. Het besluit hierover wordt eind november genomen. De omwonenden lieten op de bijeenkomst merken dat de sceptisch zijn over wat er met hun inbreng gaat gebeuren.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer