Zware ochtendspits vanwege ongevallen

Almere 5 oktober 2017
Grote drukte op de Flevolandse wegen donderdagochtend. Vanwege ongevallen en het onstuimige weer stonden er files op de A6, A27, de Hogering (N702) en de Waterlandseweg (N305). 

A6
Even voor achten gebeurden er twee ongevallen op de A6. Even na de Hollandse brug botsten een aantal auto's op elkaar. Daardoor was er een tijdlang maar één rijstrook beschikbaar. Daardoor ontstond er een lange file vanaf Almere Buiten Oost richting Muiderberg. 

Ook op de Almeerse wegen die aansluiten op de snelweg kwam het verkeer stil te staan. Er was geen doorkomen aan op de Hogering (N702), de Waterlandseweg (N305) en de Poortdreef. 

A27 
Ook op de A27 was het druk en stond er file. Automobilisten stonden stil voor de Stichtse Brug. Daardoor stond het ook vast op de Waterlandseweg (N305) en de aansluiting met de A27.  

Drukste ochtendspits 
Volgens de ANWB was het de drukste ochtendspits van het jaar. Kort na 08.00 stond er 754 kilometer file. Normaal is dat rond de 300 kilometer op een donderdagochtend. Oorzaak is het onstuimige weer. Door de regen houden automobilisten meer afstand, maar gebeuren er ook meer ongelukken. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer