Drijvende coffeeshop in haven Meridiaanpad

Almere 5 oktober 2017
Er mag een coffeeshop komen in de havenkom bij het Meridiaanpad in Almere Buiten. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het gaat om een tijdelijke plek voor maximaal zes jaar. Het wordt een drijvende coffeeshop, op een ponton. De beoogde exploitant is Fumar BV.

De gemeente Almere is al bijna tien jaar op zoek naar een geschikte plek voor een coffeeshop. Een groot deel van Buiten valt af omdat het woonwijken zijn of omdat er een school te dichtbij ligt. De havenkom van de Meridiaan zou wel geschikt zijn als tijdelijke locatie. De twee ROC's in dit stadsdeel hebben al laten weten bezorgd te zijn. Zij zijn bang dat hun leerlingen nu makkelijker softdrugs zullen gaan gebruiken.

Nog niet definitief
Het besluit om deze plek beschikbaar te stellen is nog niet definitief. Vanwege de gevoeligheid van het onderwerp willen B en W eerst de omgeving goed informeren en mogelijke reacties in het definitieve besluit verwerken. Op 16 oktober is er voor inwoners en ondernemers in Almere Buiten een informatieavond in het stadhuis.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer