Studentenwoningen: "Almere het duurst, Dronten goedkoopst"

Almere 5 oktober 2017
Studentenkamers zijn momenteel het duurst in Almere en het goedkoopst in Dronten. Dat beweert onderzoeksbureau Kences in de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting. Als het gaat om maandlasten per vierkante meter van de studentenkamer is Amsterdam het duurst.

Uitwonende studenten betalen in Almere gemiddeld 585 euro per maand voor een kamer. Dan gaat het om huur, gas, water, licht en gemeentelijke heffingen bij elkaar opgeteld. En de huurtoeslag is er weer afgetrokken. Vermoedelijk is Almere zo duur, omdat veel studenten hun voorzieningen zoals keuken en bad niet hoeven te delen. In Dronten zou op kamers wonen op kamers het goedkoopst zijn. Studenten betalen daar 300 euro per maand.

Het onderzoeksbureau heeft de studentenhuisvesting van alle Nederlandse gemeenten met een hbo-instelling of universiteit onderzocht. 

Almere telt volgens het bureau 1710 uitwonende studenten, Dronten 830. Deze aantallen zijn de afgelopen 10 jaar redelijk stabiel volgens het onderzoek. Van de uitwonende studenten hebben twintig Almeerders meegewerkt aan het onderzoek en dertig uit Dronten.
[https://localfocus2.appspot.com/59d73f17a56b9]
© omroep flevolandsitemap | disclaimer