Vlaggen halfstok na dood Eberhard van der Laan

Flevoland 6 oktober 2017
Bij verschillende gemeentehuizen en het provinciehuis in Flevoland is de vlag halfstok gehangen in verband met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam. 

Vlaginstructie
Minister-president Rutte heeft vrijdag een vlaginstructie vastgesteld. Hij heeft verzocht om bij alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok te voeren. Gemeenten en provincies zijn verzocht hetzelfde te doen. Bij het provinciehuis en in Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Zeewolde en Almere hangt de vlag halfstok. Ook het politiebureau in Almere doet mee met het gebaar.

Verdriet
Leen Verbeek, commissaris van de Koning, laat namens Gedeputeerde Staten Flevoland weten met verdriet kennis te hebben genomen van het overlijden van een groot burgemeester: "Wij leven mee met de familie en de stad Amsterdam. Eberhard was voor de Metropoolregio Amsterdam hét boegbeeld. Als geen ander heeft hij onze gezamenlijke belangen behartigd, zonder het belang van zijn stad daarbij uit het oog te verliezen. Als commissaris en voormalig burgemeester was het mij een eer vele jaren met een groot man samen te werken. Flevoland heeft veel aan hem te danken en eert Eberhard daarvoor."

Kunstwerk
Als eerbetoon aan Van der Laan heeft het Amsterdam Museum het kunstwerk 'Damsko Strijder' van de Almeerse kunstenaars van Kamp Seedorf opgenomen in de collectie. Kamp Seedorf maakte na het bekend worden dat Van der Laan ernstig ziek was een kunstwerk van de burgemeester. Het graffiti-werk toont de burgemeester met een Ajax-sjaal en stond op een pilaar, maar die is per ongeluk schoongespoten. Op verzoek van het museum hebben de Almeerse kunstenaars een nieuwe versie gemaakt. De burgemeester zelf kon het gebaar van de kunstenaars waarderen. Hij nodigde Kamp Seedorf in augustus uit voor een biertje

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam overleed donderdag op 62-jarige leeftijd. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer