Camping Waterhout kan naar Schateiland verhuizen

Almere 6 oktober 2017
Camping Waterhout kan verhuizen naar het Schateiland in de Noorderplassen. Dat blijkt uit het ontwerpbestemmingsplan dat de gemeente Almere naar buiten heeft gebracht.

De camping zit nu aan het Weerwater, maar moet daar weg voor de Floriade. Dat leverde de afgelopen jaren een juridisch steekspel op, omdat de camping niet wilde verhuizen. Uiteindelijk was het aanbieden van het eiland in de Noorderplassen een voldoende alternatief. Daar mogen 262 staanplaatsen komen en 17 hutten. 

De gemeente heeft de plannen aan 21 partijen voorgelegd, zoals natuurorganisaties en andere overheden. Daaruit kwam naar voren dat de camping er kan komen met wat aanpassingen.

Zo moet er een groenzone komen tussen de caravans en het natuurgebied de Lepelaarsplassen. De brandweer wil dat de brug naar het eiland verdwijnt. Er komt nu een dam. Daardoor moet er ergens anders weer een doorvaart worden gegraven. Alle aanpassingen passen volgens de gemeente in het budget dat er voor uitgetrokken was om de camping te laten plaatsmaken voor de Floriade.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer