Reparatie Catalina duurt langer

Lelystad 7 oktober 2017
De reparatie van het historische vliegtuig de Catalina gaat langer duren dan verwacht. Dat meldt de Stichting Exploitatie Catalina (SEC). Lelystad Airport is de thuisbasis van het toestel. De piloot maakte op 15 augustus een noodlanding op het vliegveld, omdat het landingsgestel in de neus  van het toestel weigerde. 

Financiële pech
De kosten om het toestel te laten maken zijn erg hoog. Het vliegtuig is verzekerd, maar het eigen risico bedraagt 25.000 euro. Eerder dit jaar ging al één van de twee motoren kapot. Een vervangende motor kostte 80.000 euro. Dit alles bij elkaar heeft voor grote financiële tegenslag gezorgd. Arjan Dros, de voorzitter van SEC is bang dat het toestel straks verkocht moet worden. "Amerika heeft al laten weten interesse te hebben en het zou zonde zijn als de Catalina daarheen gaat", zegt Dros. 

Donateurs en sponsoren nodig
De SEC is dringend op zoek naar nieuwe sponsoren en donateurs. Het vliegseizoen van de Catalina start in april weer. Dros: "Dan zal de Catalina voor 100 procent weer gaan vliegen, maar de stichting moet wel kijken naar de toekomst".
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer