Geen verdere stappen tegen Amarantis

ALMERE • Za 7 oktober 2017 | 22:49 • Zaterdag 7 oktober 2017 | 22:49
Tegen de voormalige bestuurders van de omgevallen onderwijskoepel Amarantis worden geen verdere stappen ondernomen. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de zaak niet verder te onderzoeken, laat minister Jet Bussemaker van Onderwijs weten.

Amarantis ging in 2013 aan een enorme schuldenlast ten onder. Tot de zomer van 2012 vielen ook de vier middelbare scholen van Het Baken uit Almere en ROC Asa onder de koepel. Een commissie onder leiding van voormalig GroenLinks-leider Femke Halsema deed onderzoek naar de zaak. Er waren signalen dat bestuurders mogelijk strafbare feiten hadden gepleegd, maar dat werd niet aangetoond. Wel was volgens de onderzoekers sprake van ongewenst en ongepast gedrag. Dit uitte zich onder meer in een hoge vergoeding voor een oud-bestuurder en het gebruik van meerdere lease-auto's. 

Eén mogelijk onwettige financiële transactie werd nog door het Openbaar Ministerie onderzocht. Het OM heeft nu aan Bussemaker laten weten een oriënterend onderzoek te hebben afgerond en geen verdere stappen te ondernemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel