'Aantal snelheidsovertredingen A6 abnormaal hoog'

Almere 9 oktober 2017
Het aantal snelheidsovertredingen op de A6 bij Almere is volgens de politie “abnormaal hoog.” Dat zegt woordvoerder Ed Kraszewski. Bij een controle zondag in de buurt van knooppunt Muiderberg reed 1 op de 10 automobilisten te hard. Dat zijn aantallen die bijna het dubbele zijn van het landelijk gemiddelde bij controles op 100 km/u wegen.

Kwart rijdt te snel
Bij controles rond de afslag Almere Buiten-Oost ligt het aantal overtredingen nog hoger. “Daar ligt het gemiddelde rond de 17 procent. Met uitschieters tot wel 26 procent. Dat betekent dat 1 op de 4 automobilisten daar te hard heeft gereden”, aldus Kraszewski.

Lichtkrant
Volgens de politie staat de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur overal duidelijk aangegeven. Er is zelfs een aantal keer een lichtkrant geplaatst om mensen daar extra op te wijzen. Zonder al te veel succes. Het percentage dat te snel reed daalde iets, maar lag nog steeds tussen de 14 en 17 procent.

Werkzaamheden
Een duidelijke verklaring voor het hoge aantal snelheidsovertredingen heeft de politie niet. In eerste instantie werd gedacht dat automobilisten nog aan de lagere snelheid moesten wennen. Tot dit voorjaar mocht er namelijk harder worden gereden. De snelheid is verlaagd omdat er wordt gewerkt aan de verbreding van de A6.

De komende tijd zal de politie extra vaak op de A6 controleren, om er zo voor te zorgen dat het aantal overtredingen alsnog afneemt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer