Provincie tevreden over plannen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie

Flevoland 10 oktober 2017
De provincie Flevoland is tevreden over het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat dinsdag werd gepresenteerd. Het akkoord is volgens het college van Gedeputeerde Staten het bewijs dat de rechtbanken in Lelystad kunnen blijven voortbestaan. Ook de verdere ontwikkeling van Lelystad Airport krijgt een belangrijke plaats in het akkoord. De provincie is samen met Lelystad en Almere warm voorstander van de uitbreiding van de luchthaven.

Provincies en gemeenten niet verder gekort
Verder zal het Rijk volgens de nieuwe plannen geen nieuwe kortingen aan provincies en gemeenten opleggen en profiteert ook Flevoland van de extra uitgaven die in het regeerakkoord worden aangekondigd. 
 
Flevoland scoort met duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijk thema in het regeerakkoord. Rijk, provincies, waterschappen en gemeenten moeten zich inzetten om de klimaatdoelstellingen uit het akkoord van Parijs te halen. Flevoland zegt vanuit de voortrekkersrol daar graag aan mee te willen werken.

Versterken openbaar bestuur
Het dagelijks bestuur van Flevoland is blij dat het Rijk raadsleden en leden van Provinciale Staten meer gaat ondersteunen, bijvoorbeeld met opleidingen. Het werk in het openbaar bestuur wordt steeds ingewikkelder en lagere overheidsorganen hebben moeite het tempo te volgen. Vooral kleinere gemeenten hebben steeds meer moeite om alle taken goed te vervullen. 

Vervoer
Flevoland kijkt reikhalzend uit naar de 100 miljoen euro die het kabinet beschikbaar stelt voor initiatieven die het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer stimuleren. Volgens de provincie liggen er veel kansen in Flevoland. Verder is de provincie blij met de steun van het Rijk om ook de N-wegen in Nederland veiliger te maken. Vooral op de N50 tussen Emmeloord en Zwolle gebeuren geregeld ernstige ongelukken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer