Zoekactie in Horsterwold naar Anne Faber gestaakt

Zeewolde 11 oktober 2017
De zoekactie naar de vermiste Anne Faber in de Stille Kern van het Horsterwold in Zeewolde wordt gestaakt omdat het donker is. Medewerkers van de politie en het Nederland Forensisch Instituut verlaten het bos. Het gebied is afgezet en wordt door de ME bewaakt. Volgens de politie heeft de actie geen concreet resultaat opgeleverd. Donderdagochtend als het licht wordt, gaat de zoekactie verder. 

Woensdagmiddag kwamen tientallen politiemensen en ME'ers naar Zeewolde om te zoeken. Grote gedeelten van het natuurgebied werden hermetisch afgesloten.  De zoekactie in Horsterwold vindt volgens de politie plaats op basis van concrete informatie. Welke informatie dat is wil de politie niet zeggen.

Zeewolde is de voormalige woonplaats van Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de zaak van Anne Faber. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van betrokkenheid bij haar vermissing.

De 25-jarige Faber uit Utrecht wordt sinds 29 september vermist. De politie Utrecht roept mensen op om niet te helpen zoeken in het gebied. "Dat is attent maar niet nodig. We zetten nu alleen specialisten in." De politie zoekt ook met bootjes op de tochten in het bosgebied.

Eerder waren er geruchten dat er een persconferentie zou komen, maar de politie laat weten dat dat niet geval is. "Zolang Anne Faber nog niet is gevonden, is er geen aanleiding voor een persconferentie."

Klik hier voor het live blog over de zoekactie naar Anne Faber.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer