Jeugdland blijft bestaan

Almere 12 oktober 2017
Jeugdland in Almere Haven blijft bestaan. Dat is de uitkomst van een politieke discussie op de politieke markt in Almere. Jeugdland is een bouwspeelplaats voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud. 

Sinds enkele weken is het voortbestaan van Jeugdland onderwerp van gesprek. Aanleiding waren onbevestigde berichten dat Welzijnsstichting De Schoor met het bouwspeelplaats zou stoppen wegens geldgebrek. 

Ouders in actie
Verontruste ouders waren een actie begonnen om Jeugdland te behouden. Zij hebben meer dan 1.500 handtekeningen verzameld. Ook de politiek bemoeide zich met het onderwerp. Zo hebben GroenLinks en de PvdA het op de agenda gezet.

Wethouder komt met verlossende woorden
Tijdens de politieke markt donderdagavond maakte wethouder René Peeters bekend dat er structureel geld in de begroting is gereserveerd voor Jeugdland. De gemeenteraad moet er nog mee instemmen maar dat is niets meer dan een formaliteit. Een grote meerderheid van de gemeenteraad wil namelijk dat Jeugdland blijft.

Jeugdland gaat verhuizen
De wethouder maakte ook bekend dat Jeugdland in 2019 gaat verhuizen naar park Uithof in Haven. Tot die tijd blijft Jeugdland op de huidige locatie aan de Meerveldstraat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer