OM wil verdachte van kindermisbruik laten onderzoeken

Emmeloord 13 oktober 2017
Een 42-jarige Emmeloorder moet eerst met een psycholoog en psychiater praten, voordat de rechtbank in Lelystad zich kan buigen over de verdenking: het seksueel misbruiken van zijn minderjarige kinderen. Dat zou in Lelystad en het Drentse Beilen zijn gebeurd. Hij weigert echter mee te werken, vertelde hij vrijdag tegen de rechters.
 
De man wil maar met één gedragsdeskundige praten en alleen als hij het proces in vrijheid mag afwachten. Hij gaf aan dat er al zoveel onderzoek naar zijn persoonlijkheid is gedaan de afgelopen 4,5 jaar en vraagt zich af wat de rechtbank dan nog wil weten. De rechtbank bepaalde echter dat de Emmeloorder tot aan de inhoudelijke zaak vast moet blijven zitten. Hij zou tussen 2010 en 2015 zijn dochter seksueel hebben misbruikt, het meisje was toen nog geen 12 jaar oud. Ook zou hij zich in diezelfde periode hebben vergrepen aan zijn twee minderjarige zonen. Daarnaast heeft hij volgens justitie kinderporno vervaardigd.

De man zegt dat hij zijn onschuld kan bewijzen met de vele computerapparatuur die in beslag is genomen. Hij sprak over een ‘corrupt dossier’.

De officier van justitie kondigde aan dat ze genoodzaakt is om observatie in het Pieter Baan Centrum aan te vragen, als de verdachte niet aan het persoonlijkheidsonderzoek meewerkt.  En dan komt de geplande zitting in december in gevaar. De verdachte zei te hopen dat God hem kracht geeft om in de tussentijd geen zelfmoord te plegen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer