Gemeente trekt stekker uit gastouderbureau PerfectMatch

ALMERE • Ma 16 oktober 2017 | 13:20 • Maandag 16 oktober 2017 | 13:20
De gemeente Almere trekt officieel de stekker uit gastouderbureau PerfectMatch in Almere. Dat laat de gemeente maandag weten, nadat de GGD problemen bij de opvang aan de kaak had gesteld. 

Bij de organisatie kwamen tussen juli en september dit jaar 21 klachten binnen over het gastouderbureau. Zo waren er zorgen over de psychische gesteldheid van de houder van de opvang, de slechte bereikbaarheid en uitbetalingen. 

Extra toezicht GGD 
De GGD besloot daarom extra toezicht te houden en constateerde dat het bureau zich niet aan de wet houdt. Vervolgens is er in september een rapport opgesteld en naar de gemeente gestuurd.Die heeft de uiteindelijke beslissing over wat te doen met het gastouderbureau. 

Landelijk register kinderopvang
Een woordvoerder van de gemeente laat maandag weten dat  PerfectMatch vrijdag wordt uitgeschreven uit het landelijk register kinderopvang en dat de exploitatie van het gastouderbureau wordt beëindigd. Dit nadat de houder van de opvang in september al had aangekondigd per 1 oktober te stoppen met het bureau.

'Spiritueel open gaan'
In het rapport van de GGD is onder meer te lezen dat ouders  schrokken van een mail afgelopen juli. Daarin gaf de houder aan dat zij 'spiritueel is open gegaan' en dat zij kanker en eczeem kan genezen. Gastouders wilden reageren op deze mail, maar konden haar niet bereiken. Ook niet toen bleek dat meerdere gastouders niet waren uitbetaald. De reactie van de houder was later dat ze het geld niet kon doorsturen, omdat het 'besmet' was, of ze verklaarde dat de vraagouder of gastouder haar aan 'het villen' was. Ook had ze eerder aangegeven met 'zich te laten leiden door energieën die met haar communiceren'. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel