Zes jaar cel voor man die tankstation binnenreed

ALMERE • Di 17 oktober 2017 | 13:21 • Dinsdag 17 oktober 2017 | 13:21
De Almeerder die vorig jaar september tankstation de Andel bij Gouda binnenreed, moet zes jaar de cel in. Dat heeft de rechter in Den Haag dinsdag bepaald. Die straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De man was op de dag van de crash op een barbecue in Rotterdam geweest en had daar volgens getuigen minimaal 24 flesjes bier gedronken. Daarna vertrok hij naar Almere. Rond middernacht ramde hij het benzinestation langs de A12. Het tankstation vloog in brand en werd volledig verwoest. De schade bedroeg zo'n 3 miljoen euro. 

Volgens justitie wilde de man zelfmoord plegen. Zijn advocaat denkt dat hij tijdens het rijden bewusteloos is geraakt. De Almeerder wilde zelf tijdens de rechtszaak niets zeggen. Hij weigerde ook aan een psychisch onderzoek mee te werken. Deskundigen weten daarom niet of hij toerekeningsvatbaar was op het moment van de crash. Volgens de rechtbank is het daardoor niet mogelijk om hem een maatregel op te leggen. Daarom is hij veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel