Basisschool De Optimist is vandalisme zat

ALMERE • Di 17 oktober 2017 | 19:21 • Dinsdag 17 oktober 2017 | 19:21
Bij basisschool De Optimist in Almere zijn dinsdag ramen ingegooid. Het is niet de eerste keer dat de school in Tussen de Vaarten het slachtoffer is van vandalisme. Dat zegt directeur Paula van Kuijk. Zij is de overlast meer dan zat.

Om het voor jongeren minder aantrekkelijk te maken op het schoolplein te hangen, zijn er onlangs lampen met extra fel licht opgehangen. Het lijkt er volgens de directeur op dat in reactie hierop uit nijd de ramen zijn ingeslagen. 

De afgelopen maanden heeft de school met meer vernielingen te maken gehad. Zo zijn muren beklad met graffiti en is de zandbak weggehaald omdat daarin werd geplast. Ook zijn de fruitbomen vernield. Van de dertig stuks staan er nu nog zes overeind.

Samen met de politie en veiligheidsmanager van de gemeente bekijkt de school wat ze kunnen doen om de overlast te verminderen. De politie rijdt volgens Van Kuijk extra rondes om de school, maar vooralsnog zijn de problemen nog niet opgelost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel