Wethouder wist niets van gaslek en zegt sorry

URK • Di 17 oktober 2017 | 22:19 • Dinsdag 17 oktober 2017 | 22:19
Wethouder Geert Post van Urk zegt 'erg verrast' te zijn door het nieuws dat er een gaslek met ontploffingsgevaar is geweest in een woning op de Holkenkamp. "Ik weet dit pas sinds gisteravond en ik ben er aardig door overstuur", zei de wethouder dinsdagavond tijdens een commissievergadering. 

Roestige gasleiding
In februari vulde de kruipruimte van een huis op de Holkenkamp zich met gas, omdat een roestige gasleiding lekte. Snel handelen voorkwam toen een ontploffing. De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente werd op de hoogte gebracht van dit incident. Maar naar eigen zeggen, verantwoordelijk wethouder Post niet. "Dit had zo niet moeten lopen en ik bied hiervoor mijn excuses aan. Het spijt me."

Gasexplosie
In juni vorig jaar werden op Urk zes woningen op de Grote Fok verwoest door een gasexplosie. Dit gebeurde na werkzaamheden door Liander. Hierdoor zit de schrik er goed in op Urk en zijn gaslekkages een gevoelig onderwerp.

Ondanks dat Post zegt pas net op de hoogte te zijn van de problemen, verklaarde hij wel dat de gemeente zo'n drie weken geleden een brief heeft gestuurd. Die ging naar bewoners van soortgelijke woningen als het huis aan de Holkenkamp. Zij worden geadviseerd om hun gasleidingen op eigen kosten te laten controleren. Begin vorig jaar zei wethouder Geert Post nog dat er op Urk geen roestige gasleidingen zijn die kunnen lekken. Volgens hem bleek uit onderzoek dat alles in orde was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel