Veel veranderingen in dienstregeling stadsbussen

ALMERE • Vr 20 oktober 2017 | 9:57 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 9:57
Als de nieuwe busmaatschappij Keolis vanaf 10 december het stadsvervoer in Almere overneemt van Connexxion, gaat er veel veranderen. Vrijwel alle busreizigers gaan dat merken, meldt de gemeente Almere. Keolis is de nieuwe naam van busvervoerder Syntus.

Wat gaat er veranderen? 
Er komen niet alleen nieuwe bussen, ook de lijnnummers, vertrektijden en routes gaan wijzigen. De stadsdienst gaat rijden onder de naam allGo, met minder lijnen dan nu. Wel rijden de bussen vaker tijdens de spits, het vervoer begint 's ochtends eerder en eindigt 's avonds later dan de huidige dienstregeling. Alle lijnen krijgen een eigen M-nummer en een eigen naam en kleur. Station Centrum wordt voor alle lijnen het beginpunt. 

Waar kan ik alle informatie vinden?
Volgens de gemeente zal de busmaatschappij de komende tijd een uitgebreide introductiecampagne voeren om alle reizigers te informeren over de veranderingen. Naast de stadsdienst gaat Keolis ook het streekvervoer verzorgen. Verder komt er een nachtnet onder de naam nightGo. Op vrijdag- en zaterdagnacht rijden er straks drie lijndiensten tussen Almere en het Leidseplein in Amsterdam.

Hier kun je alvast de toekomstige buslijnen bekijken. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel