Dodelijke steekpartij mogelijk zelfverdediging

MARKNESSE • Vr 20 oktober 2017 | 17:54 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 17:54
De vrouw die vastzit voor een dodelijke steekpartij in een woning aan de Boslaan in Marknesse afgelopen zomer blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank besloten tijdens de eerste zitting die aan de zaak gewijd werd. De advocaat van de vrouw had om haar vrijlating gevraagd omdat het om zelfverdediging zou gaan.

Ruzie
De uit Litouwen afkomstige verdachte was alleen in de kamer met haar vriend, toen ze ruzie kregen. Ze hadden allebei flink gedronken. Volgens de vrouw werd ze aan haar haren naar beneden getrokken en stond haar vriend even later voor haar. Ze moet het mes hebben gepakt dat op tafel lag en hebben gestoken, want er zat bloed aan. ‘Ik probeerde te begrijpen wat er gebeurd was’, legde ze uit. Voor de rechter-commissaris zal ze later de toedracht uitgebreid uit de doeken doen.

Haar vriend is geraakt in zijn onderbuik en stierf ter plekke. De politie hield eerst ook andere bewoners van het huis aan, maar heeft ze dezelfde dag in vrijheid gesteld.

De vrouw moet nog worden onderzocht door gedragsdeskundigen. Naar verwachting kan de zaak op 26 januari inhoudelijk worden behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel