Achtervolging met waarschuwingsschoten beëindigd

Swifterbant 23 oktober 2017
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee waarschuwingsschoten gelost in Swifterbant. Dat gebeurde rond middernacht toen twee jongens van 17 en 18 uit Dronten werden opgepakt na een lange achtervolging die begon op Urk.

Bij het Tank S Tankstation op Urk kwam rond elf uur 's avonds een Audi aanscheuren. De jongens die uiteindelijk melding hebben gedaan bij de politie zeiden hier wat van. Hierop stapte iemand uit de Audi en trok een wapen waarmee een paar keer in de grond werd geschoten. De schutter stapte in en reed weg. De ingeschakelde politie kwam de Audi op het spoor op de Abtsweg bij Nagele. Daar negeerden de twee jongens een stopteken van de politie.

De politie zette meerdere eenheden en de politiehelikopter in om de Audi aan te houden. Uiteindelijk reden de jongens zich vast op de Hondsdraf in Swifterbant. Omdat het ging om gewapende verdachten werden er twee waarschuwingsschoten gelost. De jongens konden aangehouden worden, maar er is geen wapen gevonden in de auto. Wel sporen die wijzen op wapengebruik. Er wordt nog onderzocht of het ging om een echt wapen, of dat het losse flodders waren. Bij de acties zijn geen gewonden gevallen en beide verdachten zitten nog vast.

Veel dorpsbewoners werden gealarmeerd door het geluid van een politiehelikopter, scheurende auto's en schoten in Swifterbant. Wat er precies gebeurd was bleef onduidelijk tot de politie maandag een toelichting gaf. 

Het onderzoek naar deze zaak is in volle gang. Zo worden de camerabeelden bij het tankstation onderzocht om te kijken of de schoten opgenomen zijn. Volgens de politie lijkt het niet te gaan om zware criminaliteit, maar eerder om stoerdoenerij en onbezonnenheid. Of de Audi waar de jongens in reden van hen was kon de politie niet vertellen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer