Directie MC Ziekenhuizen in Top 50 grootverdieners

Lelystad 23 oktober 2017
Bestuursvoorzitter Willem de Boer en bestuurslid Loek Winter van de MC IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam staan op de 10e en 11e plaats van grootverdieners in de zorg. Dat blijkt uit een Top 50, die RTL Nieuws heeft samengesteld.

Winter en De Boer verdienen volgens RTL per jaar elk 282.984 euro. Absolute topverdiener is hun collega Jos Aartsen van het UMC Groningen, die bijna 311.000 euro per jaar verdient. 

De zorgbestuurders verdienen meer dan wat de Wet Normering Topinkomens (WNT) toestaat. Deze regeling schrijft voor dat een bestuurder niet meer mag verdienen dan een minister. Dat was vorig jaar 179.000 euro. Wel geldt er een overgangsregeling voor contracten die voor 2013 zijn afgesloten. Die regeling vervalt in 2023.

Jaarverslagen
Uit de jaarverslagen blijkt dat De Boer en Winter twee keer 141.492 euro verdienen. Eenmaal voor hun rol als bestuurders bij de MC Ziekenhuizen en eenmaal voor diezelfde rol bij het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. 

Opgeteld komt het inkomen op de 282.984 euro die RTL Nieuws opvoert. Bij elk ziekenhuis staan zij voor 0,75 fte op de loonlijst.

De jaarverslagen melden dat de bezoldiging van de twee bestuursleden het maximum van de WNT overschrijdt, maar dat dit op grond van het overgangsrecht is toegestaan. Overigens was Loek Winter vorig jaar nog bestuursvoorzitter. Die functie heeft De Boer dit jaar van hem overgenomen.

Flevoziekenhuis
Bestuursvoorzitter Anita Arts van het Almeerse Flevoziekenhuis komt niet voor in de Top 50 van RTL. Volgens het jaarverslag verdiende zij vorig jaar 221.178 euro voor een fulltime functie. De vijftig grootverdieners zitten allemaal boven dat bedrag. 

In het verleden scoorde ook de directeur van de Zorggroep Almere hoog in de inkomenslijstjes. De huidige bestuursvoorzitter Hartemink verdient tegenwoordig minder dan de norm.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer