Omwonenden kritisch over plannen Europalaan

EMMELOORD • Ma 23 oktober 2017 | 22:00 • Maandag 23 oktober 2017 | 22:00
Omwonenden van de Europalaan in Emmeloord zijn nog absoluut niet tevreden over een voorlopig plan van de gemeente Noordoostpolder om het gebied opnieuw in te richten. Tijdens een informatiebijeenkomst maandagavond in het gemeentehuis lieten zij zich kritisch uit over het idee om een zogeheten 'verblijfsgebied' te maken bij de Jumbo.

'Shared space'
De voornaamste kritiekpunten gingen over parkeren en veiligheid. De gemeente wil de kruising van de Europalaan met de Scandinaviëlaan op de schop nemen en er een 'shared space' van maken. Dit houdt in dat auto's, fietsers en voetgangers gelijk zijn en er geen verkeerssturende maatregelen meer zijn. Gedacht wordt aan een plein zonder gescheiden rijstroken voor de verschillende verkeersdeelnemers, geen haaientanden en geen verkeersborden. Een aantal bewoners vreest dat het hierdoor juist veel onveiliger wordt.

In eerdere bijeenkomsten, waarin omwonenden is gevraagd hun ideeën te geven over de vaak onveilige verkeerssituaties bij de Europalaan, is onder meer aangegeven dat parkeerders geregeld voor gevaar zorgen. Sommige aanwezigen vonden dat in het plan van de gemeente te weinig rekening is gehouden met dit probleem. Ze zagen de door hun aangedragen oplossingen niet terug in de presentatie.

Aanpassingen
Er wordt nu een werkgroep gevormd bestaande uit deskundigen en bewoners die samen gaan bekijken hoe het plan van de gemeente naar ieders tevredenheid kan worden verbeterd. De hoop is dat midden volgend jaar de herinrichting kan beginnen. Voor het project is 550.000 euro beschikbaar. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel