Pi-groep breidt GGZ-zorg volwassenen uit

NOORDOOSTPOLDER • Di 24 oktober 2017 | 21:53 • Dinsdag 24 oktober 2017 | 21:53
De Pi-groep gaat vanaf januari ook geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen aanbieden in de gemeenten Noordoostpolder en Urk. De Friese zorgverlener springt daarmee in een gat, dat ontstaat omdat zorgverlener KwadrantGroep zich uit de Noordoostpolder terugtrekt.

Gemiddeld maken zo'n 200 volwassen inwoners van Noordoostpolder en Urk gebruik van geestelijke gezondheidszorg. Bij enkele tientallen loopt die zorg zelfs langer dan een jaar. Door het aangekondigde vertrek van de KwadrantGroep was voor deze cliënten een onduidelijke situatie ontstaan. In Emmeloord is een wachtlijst voor de ggz en ook zorgverleners buiten de gemeente zijn drukbezet.

De Pi-groep zegt het belangrijk te vinden dat cliënten in hun eigen woonplaats terecht kunnen. Overigens mogen de zorgontvangers wel zelf bepalen of ze met de Pi-groep in zee gaan. Ze kunnen er ook voor kiezen om bijvoorbeeld naar Zwolle, Lelystad of Heerenveen te reizen. 

Door de uitbreiding van het klantenbestand, heeft de Pi-groep ook extra personeel nodig. De werving daarvoor zal binnenkort van start gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel