Michael P. verdacht van verkrachten en doden Anne Faber

Zeewolde 25 oktober 2017
Oud-Zeewoldenaar Michael P. wordt door het Openbaar Ministerie onder meer verdacht van het verkrachten en doden van Anne Faber. Het OM onderzoekt nog of er sprake is van moord of doodslag. Ook wordt de 27-jarige P. verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Wat er precies is gebeurd is volgens justitie nog niet helemaal duidelijk en wordt nog steeds onderzocht. Volgens het OM heeft P. nog geen bekentenis afgelegd, maar werkt hij wel mee aan het onderzoek.
De beperkingen die eerder door de rechter waren opgelegd aan de verdachte, zijn woensdag opgeheven. Volgens het ANP wil de advocaat van de verdachte geen commentaar geven op de zaak.  

Anne Faber
Het lichaam van Anne Faber uit Utrecht werd op 12 oktober gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Dat was op basis van een verklaring van de oud-Zeewoldenaar. Hij kwam in beeld bij de politie nadat tijdens een zoektocht naar de vermiste vrouw haar jas werd gevonden in Huis ter Heide. Op deze jas werd een DNA-spoor gevonden dat van P. was. Ook zijn er bloedsporen van Anne aangetroffen in de auto die de verdachte tot zijn beschikking had. 

Pieter Baan Centrum
Justitie heeft er bij de rechter op aangedrongen dat de oud-Zeewoldenaar ook wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De rechter heeft daar mee ingestemd en de komende maanden wordt er een persoonlijkheidsonderzoek gedaan.

Pro-forma
Michael P. staat op 10 januari weer voor de rechter. Dat zal een pro-formazitting zijn en dat betekent dat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer