Studenten bundelen krachten in Verbond

ALMERE • Do 26 oktober 2017 | 17:55 • Donderdag 26 oktober 2017 | 17:55
De vier studentenverenigingen in Almere hebben donderdag bij de notaris een nieuwe overkoepelende stichting laten registreren, die voortaan dient als hun aanspreekpunt. Het gaat om het Verbond der Almeerse Studenten (VAS). Het doel is vooral om Almere als studentenstad aantrekkelijker te maken.

De jonge studentenstad Almere telt vier studentenverenigingen: Agon, Endzjin/SVEIA, ASW De Zuiderzee en Bazinga. De verenigingen merkten dat er bij de gemeente en andere instanties behoefte was aan één aanspreekpunt. Naar voorbeeld van vergelijkbare stichtingen in andere steden neemt het Verbond die rol op zich. Zo zal de stichting het beheer van de gemeentelijke subsidie aan de verenigingen van jaarlijks bijna 19.000 euro op zich nemen en het geld verdelen voor activiteiten zoals de introductieweek. 

Huisvesting
Het Verbond ziet ook een rol voor zichzelf weggelegd in de discussie over de huisvesting van studenten in Almere. Hierover is binnen de afzonderlijke verenigingen vaak discussie, onder meer over de hoogte van de huren en beschikbaarheid van kamers. Samenwerking binnen het Verbond en overleg met collega-organisaties in andere steden kan de Almeerse studenten helpen. 

De nieuwe stichting zal op de achtergrond blijven en zal de verenigingen en hun activiteiten niet vervangen. Daphne Schoenmakers is de eerste voorzitter van het Verbond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel