VVD: kantoor Parkeerservice sluiten

LELYSTAD • Vr 27 oktober 2017 | 12:15 • Vrijdag 27 oktober 2017 | 12:15
De VVD in Lelystad wil het kantoor van Parkeerservice aan de Neringweg sluiten. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de liberalen. Volgens fractievoorzitter Edwin Hers kan de dienstverlening van Parkeerservice worden ondergebracht bij de publieksbalie in het stadhuis. Dat zou een besparing van zo'n 10.000 euro per jaar opleveren.

Exploitatie niet sluitend
De gemeente krijgt al tijden de parkeerexploitatie niet sluitend. Jaarlijks moeten er tonnen bij, ondanks alle efficiency-maatregelen. Parkeerservice regelt de uitgiftes van parkeervergunningen en abonnementen, doet aan handhaving en onderhoudt apparatuur in het Stadshart. Ook beheert het bedrijf uit Amersfoort de parkeergarages Zilverpark, De Waag, Neringweg en Bataviahaven. Dat kost de gemeente elk jaar 900.000 euro.

Verstandig
Hers is blij met elke euro die de gemeente op het parkeerbeleid kan besparen, maar benadrukt dat het voor de VVD vooral een kwestie is van verstandig met publieke middelen omgaan. "In het verleden hebben wij samen met de PvdA ervoor gepleit zoveel mogelijk gemeentelijke diensten in het stadhuis te huisvesten in plaats van dat elke organisatie een eigen onderkomen krijgt. Dat is zonde van het geld."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel