PvdA-raadslid op de bres voor dak- en thuislozen

Noordoostpolder 29 oktober 2017
Door een tekort aan woonruimte in Emmeloord worden dak- en thuislozen die op zoek zijn naar een onderkomen financieel uitgebuit. Huren van ruim 500 euro per maand voor een kamer zijn geen uitzondering. Daar is PvdA-raadslid Rien van der Velde na eigen onderzoek achtergekomen. Hij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd of het een rol voor zichzelf ziet als het gaat om betaalbare huurwoningen voor deze (financieel) kwetsbare groep.

Plan van aanpak
Het dagelijks bestuur van de gemeente Noordoostpolder is bekend met de 'knellende opvangcapaciteit als met de stijgende huurprijzen voor kamers'. Dat blijkt ook uit een recent onderzoek waarin staat dat er in Flevoland niet altijd voldoende plekken beschikbaar zijn in de maatschappelijke opvang. Daarom is er een plan van aanpak gemaakt, dat momenteel wordt uitgewerkt.

Groot probleem
In Emmeloord is het gebrek aan huisvesting een groot probleem, omdat er slechts twee kamerverhuurbedrijven zijn en woningbouwvereniging Mercatus een lange wachtlijst heeft. Het gebeurt geregeld dat mensen de noodopvang niet uit kunnen, omdat er eenvoudigweg geen andere woonruimte is.

De gemeente gaat met Mercatus praten om extra woningen beschikbaar te stellen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer