PvdA wil af van monopolie Nuon op stadsverwarming

ALMERE • Za 28 oktober 2017 | 11:29 • Zaterdag 28 oktober 2017 | 11:29
De PvdA in Almere wil een poging wagen om het monopolie van Nuon op het gebied van stadsverwarming te doorbreken. Nuon is nu de enige leverancier van warmte en warm water voor veel bewoners van Almere Stad en Poort. De PvdA zegt dat de prijs van warmte te hoog is door het gebrek aan concurrentie.

De oplossing zit volgens de partij in geothermie, waarbij water diep in de bodem wordt opgewarmd. Dat warme water moet dan vervolgens ook aangeboden worden op het stadsverwarmingsnet. Hierdoor zijn er twee warmteleveranciers, en daarmee is er dus ook concurrentie. De PvdA vermoedt dat de prijs van warmte dan zal dalen.

Voorstel komt in een motie
In een aangekondigde motie wil de PvdA het college van burgemeester en wethouders opdragen zo snel mogelijk te onderzoeken hoe haalbaar geothermie daadwerkelijk is. Al eerder probeerde de ChristenUnie in Almere de Nuon aan te pakken en te dwingen goedkoper te gaan leveren. Na een lange juridische strijd mislukte dit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel