Lokale ondernemers willen snel uitbreiding vliegveld Lelystad

DRONTEN • Ma 30 oktober 2017 | 17:09 • Maandag 30 oktober 2017 | 17:09
Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) in Dronten vindt het niet aanvaardbaar als de opening van Lelystad Airport wordt uitgesteld tot 2023. Dat schrijft de vereniging in een brief aan de Tweede Kamer. 

De Driehoek reageert op een brief, die de gemeenteraad vorige week aan diezelfde Kamer heeft gestuurd. Daarin pleit de voltallige raad juist voor uitstel van opening tot na 2019, nu recent is gebleken dat er door een rekenfout in de geluidsberekeningen mogelijk meer overlast is te verwachten tussen Biddinghuizen en Zeewolde. De gemeenteraad wil dat eerst de herindeling van het luchtruim gereed is.

De ondernemersvereniging vindt het onwenselijk als er uitstel zou komen. Vice-voorzitter Peter Dekker vindt dat de fouten in de berekeningen zeker moeten worden hersteld, maar daarvoor hoeft de opening niet te worden uitgesteld. 

Werk
De Driehoek stelt dat het vliegveld voor Dronten grote economische kansen oplevert. Nu al zorgt de luchthaven het voor werk voor Dronter ondernemers, die aan de bouw meewerken. De vereniging verwacht dat door de luchthaven de wegen richting Dronten op termijn worden verbeterd, wat het voor bedrijven aantrekkelijker maakt zich er te vestigen.

Dekker erkent dat het lastig is om namens alle ondernemers te spreken, want recreatiebedrijven langs het Veluwemeer zijn minder positief omdat zij met laagvliegende vliegtuigen te maken krijgen. Toch biedt de luchthaven ook voor hen kansen die ze zouden moeten benutten.

Naast de twee brieven van de gemeenteraad en de ondernemers gaf het college van b en w van Dronten vorige week aan waarschijnlijk uit over overleg over de luchthaven aan de Alderstafel te willen stappen. Volgens het college heeft Dronten niets aan het overleg gehad, al blijkt in de praktijk dat Dronten met een kritische opstelling wel degelijk routes aangepast heeft gekregen.

 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel