Dierenbescherming waarschuwt voor nepcollectant

Lelystad 30 oktober 2017
In Lelystad is een nepcollectant actief die langs de deuren gaat om zogenaamd 'geld op te halen voor de Dierenbescherming'. Het goede doel in kwestie zegt dat de collecteweek begin oktober al geweest is en raadt aan om altijd naar een legitimatiebewijs te vragen. 

Hanzepark
Via de website van Omroep Flevoland kwam de melding binnen dat aan de Kopenhagenlaan, in de wijk Hanzepark, een vrouw had aangebeld en zich had voorgedaan als officiële collectant. De bewoner gaf geld en realiseerde zich daarna pas dat hij was beetgenomen.

Protocol
Volgens Marieke van Dijk van de Dierenbescherming werken alle landelijke goede doelen samen en hebben zij een collecteprotocol opgesteld. Daarin staat onder meer dat op de legitimatiebewijzen de data vermeld moeten worden waarop de collectanten langs de deuren gaan. Deze data zijn ver van tevoren bekend.

Collecterooster
Van Dijk geeft verder als tip om op de website van het CBF het collecterooster te downloaden en te printen. Deze kan bijvoorbeeld aan de binnenkant van de meterkast gehangen worden. Zo weet je altijd wanneer je welke collectant kunt verwachten. "En zet er dan ook een potje met kleingeld bij", tipt de woordvoerder van de Dierenbescherming.

Bij de politie zijn over de nepcollectant geen meldingen binnengekomen.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer