'Beste van Flevoland' twijfelachtige titel

Flevoland 31 oktober 2017
In de maandagavond verschenen Cafetaria Top 100 is de 23ste plek gereserveerd voor Kwalitaria De Bolder op Urk. Het is daarmee de hoogst genoteerde Flevolandse snackbar en dus de 'beste van Flevoland'. Maar die titel werd al ingenomen door snackbar Twilight in Zeewolde; die overigens in de cafetaria top 100 helemaal niet voor komt. Hoe kan dat? 

Geen beschermde titel 
De 'beste van Flevoland' of 'beste van Nederland' is geen beschermde titel en de prijswinnende cafetaria's op Urk en in Zeewolde deden mee aan twee verschillende wedstrijden. De Cafetaria Top 100 is een ranglijst die jaarlijks wordt samengesteld door vakblad de Snackkoerier. Twilight in Zeewolde sleepte zijn titel in de wacht door deelname aan de wedstrijd 'Beste van Nederland' van tv-productiebedrijf Stay in touch. In beide gevallen moeten eetgelegenheden die kans willen maken op een titel een vergoeding betalen voor deelname. Bij Stay in touch is dit 1450 euro, de Snackkoerier rekent 150 euro voor abonnees en 200 euro voor niet-abonnees. 

Lekkerste snack? 
Zowel de uitslag van 'Beste van Nederland' als de Cafetaria Top 100 geven geen onafhankelijk en volledig beeld voor wie werkelijk op zoek is naar de lekkerste snacks van Flevoland. Immers, bij cafetaria's die niet meedoen aan de wedstrijd worden misschien wel heel lekkere kroketten gebakken. Bovendien is er in het geval van de cafetaria top 100 nauwelijks sprake van competitie: wie zich inschreef, had bij voorbaat al 80 % kans om in de top 100 terecht te komen. Dit aangezien er maar 125 kandidaten waren. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer