Zes inhuurkrachten gemeente verdienden meer dan minister

ALMERE • Wo 1 november 2017 | 8:27 • Woensdag 1 november 2017 | 8:27
Zes inhuurkrachten die vorig jaar bij de gemeente Almere aan de slag waren, verdienden meer dan een minister. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de PVV. De partij stelde de vragen nadat het Algemeen Dagblad had gemeld dat een inhuurkracht van de gemeente Almere meer dan een kwart miljoen euro verdiende.

Ministersnorm
Een minister mocht vorig jaar volgens de Wet normering topinkomens maximaal 179.000 euro verdienen. De zes inhuurkrachten bij de gemeente Almere verdienden gezamenlijk bijna 1,3 miljoen euro. Drie van hen kregen meer dan twee ton. 

Kwart miljoen
Een ingehuurde directeur voor de Stafdienst Bedrijfsvoering verdiende het meest, namelijk 259.200 euro. De Stafdienst Bedrijfsvoering is onder meer verantwoordelijk voor de financiën en personeelszaken. De gemeente schrijft in de beantwoording aan de PVV dat voor externe inhuur is gekozen omdat onduidelijk was of de afdeling op dezelfde manier zou doorgaan. Ook vond het college van b en w dat het uurtarief paste bij de zwaarte van de functie. 

PVV
De PVV wilde ook van het stadsbestuur weten hoeveel externen vorig jaar werden ingehuurd die minder dan de ministersnorm, maar wel meer dan 100.000 euro per jaar verdienden. Volgens de gemeente waren dat er 24. Het salaris van deze ambtenaren bedroeg opgeteld ruim 3 miljoen euro. 

Uurtarief
De gemeente Almere maakte ook de uurtarieven bekend van iedereen die werd ingehuurd en meer dan 100.000 euro per jaar verdiende. De uurtarieven fluctueerden tussen de 61 euro en 150 euro. De directeur Stafdienst Bedrijfsvoering rekende een tarief van 150 euro per uur en hij werd in totaal 1728 uur ingehuurd in 2016.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel