Bouw atletiekbaan van start

ZEEWOLDE • Wo 1 november 2017 | 10:48 • Woensdag 1 november 2017 | 10:48
Het startsein voor de bouw van de atletiekbaan in Zeewolde wordt woensdagmiddag gegeven. Jarenlang is in het dorp gesproken over de komst van deze sportplek. In 2015 ging de gemeenteraad akkoord met de aanleg van de atletiekbaan. 

De atletiekbaan komt op de plek waar nu nog de ijsbaan is. De eerste voorbereidingen zijn inmiddels getroffen. Zo is de folie die onder de ijsbaan ligt weggehaald. Verder zijn er paaltjes geplaatst met daaromheen een lint. Hierdoor wordt de vorm van de baan zichtbaar. Ook staan er paaltjes bij iedere plek waar andere atletiekonderdelen komen, zoals bij de kogelstootcirkel en de zandbak voor het verspringen. 

Rondom de atletiekbaan wordt een natuurijsbaan aangelegd. Bij strenge vorst kan dan worden hardgelopen en geschaatst. Over de ijsbaan wordt een bruggetje aangelegd om zonder te glibberen, bij de atletiekbaan te komen. De bouw van de atletiekbaan is in de zomer van 2018 afgerond.  



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel