Oostvaardersplassen beleven in mobiele uitkijkpost

Flevoland 6 november 2017
Verrijdbare uitkijkpost voor natuurliefhebbers
Veel vraag van fotografen
Natuur van dichtbij te zien
Mensen die wat dieper de Oostvaardersplassen in willen dan normaal is toegestaan, kunnen sinds kort ook echt verder komen. Dat mag niet op eigen houtje, maar door het boeken van een uitkijkhut. Daarin kunnen bezoekers in alle rust de omgeving in zich opnemen. 

Vogelaars en andere natuurliefhebbers worden door boswachters naar de tweepersoons uitkijkpost gebracht. Vier uur later worden ze weer opgehaald. Een bezoek aan de hut kost 100 euro.

Geen dieren lokken
Het grootste deel van de Oostvaardersplassen is tot verdriet van natuurliefhebbers niet toegankelijk. Met deze observatiepost worden ze toch bediend. De hut is mobiel en wordt door Staatsbosbeheer af en toe verplaatst naar plekken waar op dat moment veel te zien is. Om verstoring van de natuur te voorkomen, mag je de hut niet uit en moet je stil zijn. Het is niet toegestaan om dieren met eten te lokken. 

Ruimere toegang
Provinciale Staten van Flevoland hebben zich eerder dit jaar uitgesproken voor een ruimere toegang voor recreanten in het gebied. De provincie heeft sinds kort het beheer over de Oostvaardersplassen. 

De hut is nog tot eind deze maand te reserveren. In de winter is hij niet te boeken, in het voorjaar weer wel.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer